Doukato

Black

 Από τις αρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, οι άνδρες φορούν αξεσουάρ – από τα κοσμήματα των αρχαίων Ελλήνων, τις καρφίτσες των Βίκινγκς μέχρι τα δαχτυλίδια με σφραγίδα των αρχαίων Αιγυπτίων. Μπορεί τα ρούχα να ήταν αναγκαία, όμως τα αξεσουάρ αποτελούσαν μια άμεση μορφή προσωπικής και πολιτισμικής έκφρασης.

Τα αξεσουάρ αποτελούν επίσης ένα από τα μακροβιότερα απομεινάρια της αρχαιότητας. Όταν οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν τα ερείπια αρχαίων πόλεων, οικισμών, ή τάφων βρίσκουν εκτός από κεραμικά και θεμέλια, διάφορα κοσμήματα και αξεσουάρ.

Σύμβολα, μέγεθος, χάραξη, λεπτομέρειες μας υποδεικνύουν όχι μόνο την προσωπικότητα και τα γούστα που είχαν, αλλά και για την θέση τους στο κοινωνικό σύνολο της τότε εποχής. Και με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά βοηθούν να έρθει στην επιφάνεια η σημασία των αξεσουάρ.

blog-zones

ΑΞΕΣΟΥΑΡ και ΑΝΔΡΕΣ;;;

Αυτά που σήμερα θεωρούνται ως “γυναικείο προσόν”, σε πολλές περιπτώσεις, εφευρέθηκαν και αναπτύχθηκαν για τους άνδρες. Η μόδα των αξεσουάρ μεταλλάσσεται μέσα στους αιώνες ανάμεσα στον χαρακτηρισμό “ανδρικά” και “γυναικεία”. Οι τάσεις του στυλ είναι ανεξέλεγκτες και καθοδηγούνται από αστάθμητους παράγοντες. Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να προκαθορίσουν και να επιβάλουν τις τάσεις του στυλ προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όμως είναι άγνωστο αν αυτοί οι κάποιοι θα χαρακτηριστούν ως πρωτοπόροι ή εκκεντρικοί του στυλ.

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ

Προσφέρουμε ότι χρειάζεται ένας άνδρας για να δείχνει ωραίος, εκτός από ρούχα(προς το παρόν!) και παπούτσια. Το κατάστημα μας #DOUKATO με ανδρικά αξεσουάρ περιλαμβάνει τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, είδη περιποίησης γενειάδας, προϊόντα ξυρίσματος, ξυριστικές και κουρευτικές μηχανές, ζώνες, καπέλα, γραβάτες, κλιπ γραβάτας, μαντήλια ποσέτ, παπιγιόν, τιράντες, μανικετόκουμπα, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κολιέ, δαχτυλίδια, γυαλιά ηλίου και ρολόγια. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεις πολλά ανδρικά αξεσουάρ και κοσμήματα που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τα γούστα σου.

ΤΣΑΝΤΕΣ

Οι τσάντες παρέχουν έναν βολικό τρόπο για τη μεταφορά πολλών μικρότερων αντικειμένων. Κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, αναλόγως προτίμησης σε εμφάνιση, ανθεκτικότητα ή ταλαιπωρία! 

ΞΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΕΙΑΔΑΣ

Το ξύρισμα διαχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια! Τα είδη περιποίησης γενειάδας και τα ξυριστικά είναι απαραίτητα για τους άνδρες. Ξυράφι,  σαπούνι, μπολάκι ξυρίσματος, πινέλο. Από την άλλη, ξυραφάκια και αφρός. Οι βούρτσες και οι χτένες γενειάδας, οι μαλακτικές κρέμες, τα λαδάκια περιποίησης γενειάδας, τα σαμπουάν και τα διάφορα προϊόντα ολοκληρώνουν την περιποίηση.

blog-maniket

ΖΩΝΕΣ

 Οι ζώνες είναι ουσιαστικά ιμάντες που διασφαλίζουν ότι το παντελόνι σου θα παραμένει στη θέση του! Το χρώμα τους ενισχύει το ενδυματολογικό σύνολο, ενώ η μεταλλική αγκράφα μπορεί να συμπληρώσει χρωματικά το ρολόι, τα δαχτυλίδια ή τα κολιέ που θέλεις να φορέσεις. Αν πρόκειται για δερμάτινη ζώνη, θα πρέπει πάντα να ταιριάζει με τα παπούτσια και την τσάντα, ενώ αν είναι από καμβά, θα πρέπει να συμπληρώνει τα υπόλοιπα χρώματα που απαρτίζουν το ενδυματολογικό σου σύνολο.

ΠΑΠΙΓΙΟΝ

Τα παπιγιόν είναι υφασμάτινες λωρίδες που φοριούνται κάτω από τον γιακά του πουκαμίσου και δένονται σε φιόγκο μπροστά. Βαμβάκι, μετάξι και πολυεστέρα το υλικό κατασκευής ανάλογα την προτίμηση ενώ βγαίνουν και σε διάφορα χρώματα. Αλλά και ξύλο επίσης! Είναι συμπαθητικά και θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

ΤΙΡΑΝΤΕΣ

Οι τιράντες είναι ελαστικές λωρίδες που προσαρμόζονται στο πίσω και το μπροστινό μέρος του παντελονιού, περνούν πάνω από τους ώμους, και κρατούν το παντελόνι στη θέση του. Αποτελούν εναλλακτική για τις ζώνες και ποτέ δεν πρέπει να φοριούνται μαζί! 

img-3-blog-5

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

Τα βραχιόλια είναι κοσμήματα που τυλίγονται ή φοριούνται στον καρπό για στιλιστικούς ή εκφραστικούς σκοπούς. Μεταλλικές αλυσίδες, δερμάτινες χειροπέδες, βραχιόλια με χάντρες, ή βραχιόλια με πλεκτό μοτίβο. Για μια καλή εντύπωση, θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι τα βραχιόλια θα ταιριάζουν και θα συμπληρώνουν τα υπόλοιπα αξεσουάρ σου – ειδικά το ρολόι σου.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα χέρια ως μέρος της καθημερινής μας επικοινωνιακής διαδικασίας. Προσοχή λοιπόν! Σε βλέπουν!

ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ

Τα μανικετόκουμπα είναι φτιαγμένα για να περνούν μέσα από τις κουμπότρυπες των επίσημων πουκαμίσων και να ασφαλίζουν την πτυχή γύρω από τον καρπό. Τα μανικετόκουμπα κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη και πρέπει να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ που θα φορέσεις.

ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ

Τα σκουλαρίκια είναι σχεδιασμένα για να περνούν μέσα από μια μικρή τρύπα στο αυτί ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος βέβαια. Για όσους επιθυμούν να φορέσουν ανδρικά σκουλαρίκια, χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσουν τα αυτιά τους, υπάρχουν μαγνητικά σκουλαρίκια και σκουλαρίκια με κλιπ και αποτελούν εξαιρετική στιλιστική εναλλακτική.

ΚΑΠΕΛΑ

Τα καπέλα φοριούνται στο κεφάλι για να το προστατεύουν από το κρύο το χειμώνα και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου το καλοκαίρι, αλλά και για να διασφαλίζουν ότι θα δείχνουμε κομψοί ακόμα και όταν έχουμε χάλι μαλλί. 

Τα καπέλα κατασκευάζονται συνήθως από βαμβάκι, μαλλί, ψάθα ή δέρμα. Μπορούν να “απογειώσουν” την γοητεία ενός άνδρα, πόσο μάλλον εάν συνδυαστούν με ασορτί γάντια και κασκόλ.

blog-vraxiolia

ΚΟΛΙΕ

Τα κολιέ είναι κοσμήματα που κρέμονται γύρω από το λαιμό, περίπου στο ύψος του στήθους. Συνήθως είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, δέρμα ή βαμβάκι και ορισμένα φέρουν κρεμαστό μενταγιόν. Τα κρεμαστά μενταγιόν είναι διακοσμητικά στοιχεία που τραβούν το κολιέ προς τα κάτω, σχηματίζοντας μια γωνία σε σχήμα V στο κέντρο του στήθους. Τα κρεμαστά μενταγιόν βγαίνουν σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Πολλές φορές κοσμούνται από φυσικές πέτρες, αλλά και πολλά άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ένα κολιέ βρίσκεται στο επίκεντρο του σώματος και χρησιμοποιεί το σώμα ως πλαίσιο.

blog-daxtylidia

ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΤΣΕΠΗΣ (ΠΟΣΕΤ)

Τα μαντήλια τσέπης, γνωστά και ως μαντήλι ποσέτ, είναι τετράγωνα κομμάτια υφάσματος που προορίζονται για τη διακόσμηση της στηθαίας τσέπης σε ένα σακάκι. Συνήθως, είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, μετάξι ή βαμβάκι και διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, ενώ υπάρχουν υπεραρκετοί τρόποι διπλώματος.

Για να απογειώσεις στιλιστικά την εμφάνιση σου, επιβάλλεται να γνωρίζεις πως να συνδυάσεις το ποσέτ μαντήλι σου με άλλα σημαντικά στοιχεία και αξεσουάρ του ενδυματολογικού συνόλου σου.

ΓΡΑΒΑΤΕΣ

Οι γραβάτες είναι λεπτές λωρίδες υφάσματος (συνήθως μεταξωτές, πολυεστερικές ή βαμβακερές) που προορίζονται να περνούν γύρω από το λαιμό, να δένονται κάτω από το γιακά του πουκαμίσου και να κρέμονται μπροστά, κρύβοντας τα κουμπιά του πουκαμίσου. Άλλοι τόσοι τρόποι για δέσιμο γραβάτας! Η γραβάτα πρέπει να συμπληρώνει το κοστούμι και το ταίριασμα με το μαντήλι ποσέτ είναι πάντα μια καλή κίνηση στιλιστικά. 

ΚΛΙΠ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Τα κλιπ γραβάτας είναι κομμάτια μετάλλου που προορίζονται να κρατούν τη γραβάτα στο κέντρο του πουκαμίσου και αποτελούν μία κομψή και εκλεπτυσμένη πινελιά στην γραβάτα και στο συνολικό ντύσιμο.

blog-gravata

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Στρογγυλά, συνήθως, αξεσουάρ από διάφορα μέταλλα και άλλα υλικά που φοριούνται στα δάχτυλα για διακοσμητικούς ή εκφραστικούς σκοπούς. Τα περισσότερα δαχτυλίδια είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, τιτάνιο, χρυσό ή ασήμι. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία και άλλα υλικά κατασκευής δαχτυλιδιών, όπως το κεραμικό ή η σιλικόνη (φοριούνται στο γυμναστήριο, για όσους επιθυμούν να εκφραστούν, ακόμα και αθλούμενοι).

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούνται από χρωματιστούς φακούς που συγκρατούνται σε μεταλλικό ή πλαστικό σκελετό για προστασία, κυρίως τις ηλιόλουστες ημέρες. Επιτρέπουν επίσης καλύτερη όραση σε γενικότερα έντονο φως και αντανακλάσεις. και μπορούν να κάνουν πιο ολοκληρωμένη οποιοδήποτε εμφάνιση.

ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΗΚΕΣ ΚΑΡΤΩΝ

Τα πορτοφόλια συγκαταλέγονται στα πρακτικότερα και πιο μοδάτα ανδρικά αξεσουάρ. Αποτελούν έναν μέσον φύλαξης και μεταφοράς σημαντικών πραγμάτων στην καθημερινότητά μας, όπως κάρτες, ταυτότητα, χαρτονομίσματα, κέρματα κι πολλά άλλα.

Οι θήκες καρτών είναι ειδικά σχεδιασμένες για να συγκρατούν μόνο κάρτες. Όσο προχωράει και η τεχνολογία, πλέον ενσωματώνεται στις θήκες προστασία RFID για να εμποδίζουν την πιθανή μη εξουσιοδοτημένη ανέπαφης χρήσης καρτών. Παρά την ευκολία της πληρωμής μέσω κινητού, υπάρχει μια αναμφισβήτητη κομψότητα όταν ανοίγεις μια θήκη για κάρτες.

ΡΟΛΟΓΙΑ

Ένα ρολόι συγκαταλέγεται από τα πιο βασικά ανδρικά αξεσουάρ. Χρησιμοποιείται για λειτουργικούς λόγους και λόγους εμφάνισης, αλλά και για εκφραστικούς σκοπούς. Και ναι, μπορεί να δείχνει την ώρα, αλλά ο τύπος του ρολογιού που επιλέγεις για τον καρπό σου, μπορεί να εκφραστεί για σένα καθώς λέει πολλά την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία ή η φιλοδοξία..