Doukato

Black

ολοι εχουν Μια

Ιστορια Αφηγησης

Και όπως λέει το ρητό, κάθε αρχή και δύσκολη. Αλλά με σθένος, αποφασιστικότητα και πολλή δουλειά καταφέραμε να σας παρουσιάσουμε το…

DOUKATO

Το οραμα

H πεποίθηση μας ότι τα αξεσουάρ είναι μία εξωτερίκευση του χαρακτήρα μας και γενικότερα δηλώνει τις προτιμήσεις, τις εμπειρίες και την ιδιοσυγκρασία μας, μέσα μας ξύπνησε την επιθυμία για κάτι ξεχωριστό. Και γεννάται το ερώτημα.. Μα τα αξεσουάρ δεν είναι συνδεμένα με τις γυναίκες;;; Η απάντηση είναι όχι, βεβαίως. Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ανδρικά αξεσουάρ και εμείς είμαστε εδώ, όχι για μια στομφώδης επίδειξη ή για μια απλή στιλιστική επιλογή αλλά για να αναδείξουμε τον εσωτερικό κόσμο ενός άντρα, να δηλώσει ένα βροντερό «Παρών» και να εκφράσει τον εαυτό του. Τα ανδρικά αξεσουάρ δεν προορίζονται μόνο για ειδικές και επίσημες περιστάσεις, ούτε απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανδρών, αλλά για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας. Κάθε άντρας από εδώ και πέρα θα έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία..

Το Doukato ψάχνει, ανακαλύπτει και φέρνει για εσάς μία μεγάλη ποικιλία από ανδρικά αξεσουάρ υψηλής ποιότητας με φινέτσα, κομψότητα και στυλ. Κοσμήματα, ρολόι, κρεμαστά, σταυρούς, καπέλο, μπερές, τραγιάσκα, φουλάρι, κασκόλ, γάντια, γραβάτα, παπιγιόν, μανικετόκουμπα, μαντήλι ποσέτ, κλιπ γραβάτας, ζώνη, κάλτσες, πορτοφόλι, άρωμα, γυαλιά ηλίου, ξυριστικά, είδη περιποίησης, τσαντάκι και τσάντα είναι κάποια από αυτά. Τι πιο όμορφο από το συναίσθημα της ικανοποίησης, της χαράς και της ολοκλήρωσης που μπορεί να νιώσει κανείς είτε για τον ίδιο ή προσφέροντας ένα δώρο σε αγαπημένο του πρόσωπο. Ένα από τα πράγματα που σας υποσχόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για εσάς επιλογές, έτσι ώστε και μόνο η επίσκεψη στο κατάστημα μας να είναι ένα μοτίβο στην πραγματοποίηση των αγορών σας.  Η επιλογή του καθενός είναι που θα πλάσει την ιστορία του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

2018

(Δειτε)

Όλες οι καλές ιστορίες έχουν μία αρχή..

Περίπου τον Οκτώβριο αυτής της χρονιάς, βρεθήκαμε για πρώτη φόρα σε ένα επαγγελματικό σεμινάριο. Ο Γιώργος και η Μαρία. Από την αρχή είχαμε την κατάλληλη χημεία και ταύτιση απόψεων (ίσως φταίει το επάγγελμα!), λογιστές και οι δύο, είχαμε και οι δύο μια μόνιμη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν κατακρίνουμε το επάγγελμα του λογιστή, εξάλλου, είναι από τα 3 επαγγέλματα που χρειάζεται κάποιος στην ζωή του. Λογιστής, δικηγόρος, γιατρός..

Η ανησυχία όμως υπήρχε γιατί βρεθήκαμε σε επαγγελματικό σεμινάριο πέρα του λογιστικού έχοντας θέσει ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Καταλήξαμε σε συγκεκριμένες ιδέες, τα βάλαμε κάτω και προχωρήσαμε.

2019

(Δειτε)

Με κινητήρια δύναμη την εσωτερική μας φλόγα, βουτήξαμε στα άδυτα του εμπορίου και στην έρευνα αγοράς. Μας περίμενε ατελείωτη μελέτη, συγκρίσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες με εμπόρους και εισαγωγείς και πάρα πολλές κατηγορίες να καλύψουμε όπως ιστοσελίδα, προϋπολογισμό, πελατειακή υποστήριξη, ασφάλεια, νομικά ζητήματα, λογιστική.

 

 

2020

(Δειτε)

Το σενάριο κλεισίματος του λιανικού εμπορίου έγινε πράξη και η πανδημία κυριαρχεί. Επόμενο λοιπόν, κάθε είδους σχέδιο επιχειρηματικότητας να έρχεται σε αδιέξοδο, έτσι και το δικό μας. Αλλά όπως είχε πει ο Αμερικανός ακτιβιστής πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. "Έχω ένα όνειρο", έτσι κι εμείς είχαμε το όνειρο και το κρατήσαμε ζωντανό.

 

 

2021

(Δειτε)

Παρόλο που είμαστε και οι 2 οικογενειάρχες με παιδιά και ο περίγυρος μας απέτρεπε, η φλόγα όχι μόνο δεν είχε σβήσει αλλά ξεκίνησε η ανατροφοδότηση της ενώ ακούγαμε ότι το εγχείρημα μας είχε τεράστιο ρίσκο και το μόνο που θα καταφέρναμε είναι να χρεωθούμε.

Πάντα ξέραμε τι θέλαμε.. να ξεχωρίζουμε από ένα οποιοδήποτε κατάστημα ή από ακόμα και από ένα e-shop. Έτσι η σκέψη καρφώθηκε για ένα φυσικό κατάστημα. Με επιστροφή σε ένα παλιό αλλά αγαπημένο μοτίβο πώλησης, με την δική μας φυσική παρουσία, την άμεση επαφή με τον πελάτη, που θα πιάσει το προϊόν, θα συνομιλήσεις, θα καταλάβεις, θα προτείνεις, ακόμα και θα ξεφύγεις μιλώντας για άσχετα θέματα με εμπιστοσύνη, καλή επικοινωνία, οικειότητα..  

Σίγουρα δεν είμαστε οι τυπικοί επαγγελματίες-έμποροι. Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Θέλουμε να γίνουμε οι καλύτεροι με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο. Γιατί άλλωστε να μοιάσουμε σε άλλους;

 

2022

(Δειτε)

Όταν το όραμα συνάντησε την δράση…

Η χρονιά άρχισε με τον πιο έντονο τρόπο. Εκθέσεις στην πρωτεύουσα, με έξοδα που έπρεπε να γίνουν. Θέσαμε όμως τις καλύτερες συνεργασίες και κλείσαμε συμφωνίες με τον τρόπο που προωθούμε εξάλλου. Με άμεση επικοινωνία και αγγίζοντας τα προϊόντα! 

Γυρνώντας στην έδρα μας άρχισε η αναζήτηση για το πολυπόθητο φυσικό κατάστημα. Περάσαμε από κάθε δρόμο του Ηρακλείου σε σημεία που κρίνονται ως εμπορικά αλλά οι τιμές δυσπρόσιτες. Μια συγκεκριμένη μέρα τον Φεβρουάριο, περάσαμε μπροστά από μαγαζί που είχε την σήμανση ότι νοικιάζεται.. καταγράψαμε το τηλέφωνο και γυρίσαμε ο καθένας σπίτι του. Εκείνο το βράδυ η Μαρία είδε όνειρο την εικόνα της Παναγίας. Δεν είπε κάτι την επόμενη μέρα, μέχρις ότου πήγαμε στο ραντεβού για το τελευταίο μαγαζί που είχαμε πάρει τον αριθμό. Σε ένα απόμερο σημείο κάτω από την σκάλα του καταστήματος είδε η Μαρία την ίδια εικόνα που είχε δει στο όνειρο της. Το σήμα στάλθηκε, οι παραλήπτες το πήραμε.. Κλείσαμε το μαγαζί την ίδια μέρα! Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας εργασιών.. Συντονισμός μαστόρων και αναζήτηση υλικών. Από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η δικαίωση μας..

Αυτά έγιναν σε γενικές γραμμές από την αρχή έως τώρα. Όπως συμβαίνει με όλες τις όμορφες ιστορίες, τα καλά δεν σταματούν εδώ. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, δίψα για εξέλιξη και υπόσχεση να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα. 

Σας περιμένουμε στο κατάστημα μας για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να διηγηθείτε τη δική σας ιστορία... να εξωτερικεύσετε τον εαυτό σας... να ξεχωρίσετε…

 

2023

(Δειτε)

Και αυτή η χρονιά ξεκίνησε εξίσου δυναμικά.
Η συμμετοχή μας στις εκθέσεις είναι μία από τις δεσμεύσεις μας για να βρίσκουμε για εσάς νέα πράγματα και τάσεις. Μάλιστα, ανεβήκαμε και ένα σκαλί παραπάνω, ξεκινώντας δικές μας δημιουργίες σε κοσμήματα – Doukato Handmade - για να σας δώσουμε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Επίσης, η προσθήκη ιδιαίτερων επιλογών σε δώρα και διακοσμητικά στο μαγαζί μας είναι κάτι που δύναται να προσδώσει μια όμορφη καλαισθησία στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο που επιθυμείτε να στολιστεί.

Η φλόγα μας καλά κρατεί και όλοι εσείς
την αναζωπυρώνετε συνεχώς!

Μείνετε συντονισμένοι για
περισσότερες συναρπαστικές εξελίξεις.

2022+

(Δειτε)

Από τον Μάιο και μετά, τον μήνα εκκίνησης λειτουργίας του καταστήματος,  η συγκίνηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Η αγωνία, η χαρά, η γνωριμία με νέους ανθρώπους, η επικοινωνία και η αναζήτηση του κόσμου για το μαγαζί μας (σύμφωνα με τα λεγόμενα, κάτι που δεν ΥΠΗΡΧΕ στην αγορά του Ηρακλείου – και όχι ΜΟΝΟ) μας πλημμύρισε με μοναδικά συναισθήματα και, κυρίως, αγάπη. Αλλά και από την πλευρά μας δώσαμε αγάπη, όπως το παιδί σου που το πηγαίνεις καθημερινά στο σχολείο και το φροντίζεις, έτσι κι εμείς δίνουμε απλόχερα στο παιδί μας ‘’Doukato’’ όλα τα εφόδια για να πάει μπροστά με μελέτες, προμηθευτές, ανεφοδιασμό, αναζήτηση νέων ιδεών και τάσεων, και τι άλλο από προβολή και διαφήμιση για να καταφέρουμε να φέρουμε όλο και περισσότερο κόσμο να μας γνωρίσει..

Πέρα από την πόλη του Ηρακλείου και γενικότερα από όλο το νησί της Κρήτης που γνώρισαν το μαγαζί, η έκπληξη μας ήρθε με την προσέλευση του κόσμου από εγχώριους τουρίστες αλλά και ξένους, και έπαινος από κατοίκους σε μεγαλουπόλεις παγκοσμίως με πολλά συγχαρητήρια και μπράβο για αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Παρίσι, Σύδνεϋ, Ντουμπάι, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες, Κεμπέκ, Τορόντο, πόλη του Μεξικού, Φρανκφούρτη, Βαρκελώνη είναι κάποιες από τις πόλεις που οι κάτοικοι επισκέφθηκαν το μαγαζί μας. Και ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια τους ήταν ότι σίγουρα είμαστε αλυσίδα (franchise) και αναρωτιόντουσαν σε πόσες και σε ποιες χώρες δραστηριοποιούμαστε.

Η όλη προσπάθεια μας έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, καταφέρνοντας να αναδείξουμε από μία πιο όμορφη στιλιστικά εκδοχή σας μέχρι και σημαντική αναπροσαρμογή της γκαρνταρόμπας σας με την προσθήκη επιλογών στα αξεσουάρ και στις εμφανίσεις σας, είτε σε καθημερινή ή σε επίσημη βάση!